Coolpad Porto – příliš málo energie [test]

Reklama

Za nějakých 3 600 Kč pořídíte menšího sourozence od modelu Coolpad Modena, který udělá radost hlavně svými rozměry a malou hmotností.

CoolpadPorto_6CoolpadPorto_2

Coolpad Porto

Rozměry: 139 × 68 × 8 mm, 119 g
Displej: 4,7″, 540 × 960 bodů, 16 mil. barev, IPS LCD
Procesor, systém: 4 jádra, 1200 MHz, Android
Paměť, úložiště, karta: 1000 MB, 8000 MB, ano
Data: GPRS EDGE HSDPA HSUPA Wi-Fi LTE
Další konektivita: GPS microUSB 3,5mm jack
Fotoaparát: 8 Mpx, video: 1080p autofokus blesk
Podrobné specifikace
Aktuální cena Coolpad E560 Porto LTE v českých e-shopech: (Zdroj: Heureka.cz, )

Coolpad Porto je menším modelem od již testované Modeny, která má 5,5palcový displej a vedle Porta vypadá jako plácačka na mouchy. Rozdíl velikostí vidíte na přiložených fotkách.  Vybírat můžete opět mez ibílou a černou variantou, v každém případě budete mít mobil přesně do ruky. Podle specifikací to nevypadá na velký průšvih,a první dojmy mne vyloženě nezklamaly. Ovšem při používání narazíte na podobné potíže jako u Modeny. Přečtěte si naši recenzi Coolpad Modena!

CoolpadPortoModena_1CoolpadPortoModena_2

Oba mobily jsou totiž shodně vybavené po stránce hardwaru, navíc Porto nemá informační LED, asi by se už nevešla. Navíc má ale infračervený port nahoře, tudíž ji lze využít jako dálkové ovládání vašich spotřebičů. Opět tu máme absenci podpory LTE v pásmu 2100 Mhz, opět nemůžete chtít nějaký super výkon po 8Mpx fotoaparátu s podporou 1080p videa. Kvalita videí je shodná s Modenou, takže přikládám videa z ní.

CoolpadPortoModena_7CoolpadPortoModena_9CoolpadPortoModena_10

Tloušťka pod 8 mm je opravdu skvělá a tohle bude hlavní trumf ke koupi. Bohužel menší kontrukce dokázala pojmout baterii jen s kapacitou 1 800 mAh a to je na moderní smartphone málo. Kapacita baterie mizí doslova před očima a jen tak tak jsem se vždy dočkal nabíjení přes noc. I tak jsem raději mobil vypínal do režimu Letadlo při mém spánku. Pokud patříte mezi uživatele, kteří mobil s Androidem používají jen na volání a nějakou občasnou komunikaci, výdrž vám vadit nebude. V mém případě nasazení na poslech hudby, neustálou synchronizaci, stahování příloh v Gmailu apod. to však nelze strpět. Pro popis prostředí přejděte na recenzi Modeny.

CoolpadPorto_d_1CoolpadPorto_d_2CoolpadPorto_d_3CoolpadPorto_d_4CoolpadPorto_d_5CoolpadPorto_d_6

Ani rychlost odezvy prostředí Androidu není nijak závratná, a proto platí to samé, co pro Modenu – je to mírně přibržděné, souběh spuštěných aplikací způsobuje kolaps a zatuhnutí, které se sice rozjede, ale toho času uplyne až moc. Když si představím, že ve stejné a nižší cenové hladině můžu mít naprosto plynulou a schopnou Lumii 535, tak Coolpad si sympatie nemá šanci získat.

CoolpadModena_foto_2CoolpadModena_foto_3

Jednoznačně, Coolpady to hrají na cenu, design, velikost displeje, podporu LTE. Při vyšším zatížení stávkují, u Porta začne bleskově mizet energie z baterie. A to není dobré.

Reklama