Sea Hero Quest: hrajte a pomozte vědcům

Reklama

Deutsche Telekom společně s herními vývojáři a vědci, kteří zkoumají demenci, přináší unikátní hru, která pomůže v boji proti této nemoci.

SeaHeroQuest_7SeaHeroQuest_9SeaHeroQuest_10

Sea Hero Quest je zajímavou hrou, která anonymně sbírá data o hráčích, jejich schopnosti orientace, což je hlavní příznak Alzheimerovy choroby, příčiny demence. Úkoly ve hře se skládají ze tří hlavních úkolů: orientace v bludišti, střelba světlic testující orientaci hráčů a chytání mořských tvorů s cílem pořídit jejich fotku.

SeaHeroQuest_6SeaHeroQuest_4SeaHeroQuest_5

Pěkná grafika, veselá hudba a přehledné prostředí, to vše se vám bude líbit. Vaši loď ovládáte doteky prstu doleva a doprava, pro střelbu se zobrazí zaměřovače, to samé pro focení. Někdy si musíte zapamatovat pořadí checkpointů, které musíte projet, rovněž polohu bójek, které je třeba sestřelit.

SeaHeroQuest_11

Postupně dostáváte body a nacházíte další stránky deníku, můžete si vylepšit loď atd. Hra je zdarma pro Android a iOS, součástí je aktualizace do češtiny, v mém případě to však nešlo přepnout z angličtiny. Údaje o stylu hraní se sbírají anonymně, lze uvést věk, pohlaví a místo narození pro přesnější data. Autoři tvrdí, že 2 min hraní přinesou data za roky výzkumu, proto vzhůru do toho!

  • Systémy: Android, iOS
  • Cena: zdarma
  • Ke stažení: Android, iOS

Reklama