Samsung Ativ S: první v Windows Phone 8

Reklama

V hromadě novinek představených na veletrhu IFA nesmíme přehlédnout ani Samsung Ativ S. Jedná se o vůbec první oficiálně uvedený mobil, který bude využívat operačního systému Windows Phone 8.

Všichni to čekali od Nokie, první Windows Phone 8 smartphone ale představil Samsung. A výbava Modelu Ativ S rozhodně stojí za pozornost. Budete se totiž bezesporu jednat o vlajkovou loď výrobce v rámci nového operačního systému.

Ativ S využívá nových schopností Windows Phone, takže může nabídnout dvoujádrový procesor s taktem 1,5 Ghz nebo podporu paměťových karet. Mobil se navíc bude prodávat s kapacitou 16/32 GB interní paměti.

Telefon nabídne také hliníkový kryt a perfektní tloušťku těsně pod 9 mm. Jinak se ale jedná o docela velký smartphone, má 137 × 71 mm a hmotnost 135 g. Telefon určitě zaujme i svým 4,8“ HD Super AMOLED displejem.

Samsung nezanedbal ani multimediální výbavu, v jejím čele je 8Mpx fotoaparát, který doplňuje přední 1,9Mpx kamera. Video půjde natáčet ve fullHD.

Kromě rychlých datových přenosů bude telefon nabízet i Bluetooth 3.0 a NFC. Za zmínku jistě stojí i baterie s kapacitou 2300 mAh.

Nokia by svoje Windows Phone mobily měla představit za několik dnů, uvidíme, jestli na Samsung zapomeneme, nebo se stane nečekaným pokořitelem Lumií. Prvenství v představení už jim vzal. Tajné zatím zůstává datum uvedení na trh i konečná cena.

Reklama